modern in balans met het oude

Een Rijksmonument! Altijd weer een leuke uitdaging. Het oude kantongericht waar de mensen van Spoormakers Notarissen in Helmond in werken is een Rijksmonument. Voor ons als ontwerpers heeft dat zeker consequenties. De ideeën en waarden van het oorspronkelijke ontwerp moeten bewaard blijven. Dat betekent dat we voor zowel de binnenzijde als voor de buitenzijde rekening hebben moeten houden met de originele afwerking van de wanden, plafonds en vloer. De uitdaging was om binnen dat kader een pand te ontwikkelen waar de mensen van Spoormakers zich thuis gaan voelen. Eén belangrijk voordeel was er al. Het pand zelf en de afwerking zagen er al mooi uit. Aan ons de taak om de publieke ruimtes een evenzo mooi karakter te geven. Modern in balans met het oude. Hoe dat eruitziet zie je hier binnenkort.

Wat de opdracht voor Spoormakers Notarissen zo leuk maakte is de gezonde spanning van het creëren van een eigentijdse sfeer met respect voor het oude. Hoe voeg je als interieurontwerper een nieuwe uitstraling toe, zonder de oude uitstraling minder belangrijk te maken? Een extra uitdaging was het maken van een extra toiletgroep op de 1ste verdieping. In dit geval hadden we te maken met een vaste bouwkundige situatie. Het maken van afvoeren in een bestaande situatie is soms best lastig, zeker als dat moet gebeuren zonder de bestaande situatie te veranderen. Maar het is ons gelukt en daar zijn we zeker trots op.

Speciaal ontworpen prints

Waar we ook trots op zijn is hoe de wanden van de wachtkamer en de grote vergaderruimten zijn uitgepakt. Speciaal voor de wanden hebben we grafische prints ontworpen waarop in het oog springende panden van Helmond zijn verwerkt. Modern en tegelijkertijd toch authentiek, net als het nieuwe interieur. Het eindresultaat is een sfeervol gebouw om in te werken, maar ook voor klanten om er te zijn. Die heerlijke entourage van weleer hebben we versterkt met fraaie moderne elementen. Een balans waarin je je makkelijk thuis voelt, zonder dat de balans naar links of rechts doorslaat.

Mountainview Capital
Mountainview Capital
Kantoor in historische hart

Heusden is een prachtig vestigingsstadje aan de Maas tussen Brabant en Gelderland. Geen verkeerde plek om te werken. 

Broos
Broos
Onze lieve kantoorhond

Dit is een officiële functie. Oké, Broos is veel meer dan dat...

Nieuwe studio
in hartje Helmond

Ontwerpinspiratie uit hartje Helmond. Soms krijg je een kans die zó uniek is dat je hem wel moet pakken, ongeacht wat. Kerkstraat 48 in Helmond is precies zo’n kans. 

Nieuwe identiteit
Nieuwe identiteit
Dat staat als een huis

Nieuwe identiteit, nieuwe website, goed verhaal Als je droom is om vanbinnen en vanbuiten de mooiste woningen te ontwerpen, dan mag je als bureau zelf natuurlijk niet achterblijven. 

Drakenbootfestival
Gespot op het

Heb je ons afgelopen weekend gespot op het Drakenbootfestival, het kleurrijkste weekend van het jaar? Wat was het weer leuk! En mooi! (En wat een regen.) 

Knoops
Knoops
Van racefiets naar upgrade woning

Je koopt een nieuwe racefiets en voordat je het weet creëer je de upgrade van een woning. Dat zit zo.

Penthouse Strijp S
De indeling vervolmaken

Wij zijn snel met de klant in gesprek gegaan.

Joop en Nicole Dams
Joop en Nicole Dams
Vertrouwen en de klik,

essentieel voor elke opdracht. Als daar geen sprake van is ga je nooit 1,5 jaar lang tijd met elkaar doorbrengen.

Team Studio Arjan Hogers
Team Studio Arjan Hogers
Welkom Kim

Het team van Studio Arjan Hogers is een talent rijker.

Een onmiskenbaar
Een onmiskenbaar
SKD-ontwerp

Wij hebben de visie van het bedrijf vertaald naar een onmiskenbaar SDK-ontwerp!

Een ruwe diamant
weer laten schitteren

Een woning die qua sfeer en beleving in elk geval alle vakjes afvinkt.

Penthouse Marbella
Penthouse Marbella
Inspiratie op afstand

Studio Arjan Hogers ontwerpt een penthouse in het project “The View “, in Marbella. Spanje dus.

Valeriusplein Amsterdam
Elke opdracht heeft zijn eigen uitdagingen.

 Dat maakt ons werk zo leuk en afwisselend.

Spoormakers Notarissen
Spoormakers Notarissen
Modern in balans met het oude

Een Rijksmonument! Altijd weer een leuke uitdaging.

Er komt vernieuwing aan de Beethovenlaan in Helmond
Er komt vernieuwing aan de Beethovenlaan in Helmond

Binnenkort gaan we aan de slag voor een bestaande woning aan de Beethovenlaan in Helmond. De woning stamt uit 1998, zeer herkenbaar aan de toen gebruikte materialen. Leuk om te delen is dat de eerste bewoonster er nog steeds woont.