Over zo binnen zo buiten


Binnen begint altijd met een plattegrond. Routing, lichtinval en zichtlijnen. Deze drie elementen zetten we voorop. Zij bepalen de regels en de voorwaarden. Als dat staat gaan we tekenen en bepalen we wat ‘buiten’ gebeurt. 

De mens denkt vooral in beelden. Je ziet de buitenkant. De functionaliteit van een huis is moeilijker te visualiseren. Maar zo blij als je bent met de buitenkant van je woning, moet je ook zijn met de binnenkant. Daarvoor zorgen is mijn missie.

Meer weten?

Wall of Fame

Succes is er om te vieren én om te delen. Wij zijn trots op ons werk, maar onze opdrachtgevers misschien nog wel meer. En iedereen mag het weten. Benieuwd? Klik dan snel op een woning voor het verhaal erachter.
 

Naar portfolio

Wat wij niet zien, ziet Arjan wel

Mecky en Eric Trinthamer

"Hij is zó ontzettend sterk met ruimtes en het lijnenspel. Dat is een gave. Arjan is een prettig mens in de omgang en samenwerking. Hij is tijdens de bouw regelmatig een kijkje komen nemen.

Lees verder

Een compleet huis ontwerpen is het leukste dat er is. Met compleet bedoel ik binnen én buiten. Dat zijn niet twee losse entiteiten, het is balans. Bij veel huizen is ‘binnen’ vaak een compromis voor wat ‘buiten’ gebeurt. Dat voorkom je als je het samenpakt en de denkvolgorde omdraait; bepaal eerst wat binnen gebeurt en laat die visie naar buiten groeien.

Wat de binnenkant dicteert, kopt de buitenkant in. Met andere woorden, wat de buitenkant belooft, is al bepaald door de binnenkant. Die balans is belangrijk. Als die klopt, klopt je woning ook.
 

Raak geïnspireerd