Joop en Nicole Dams

Wooncomfort primair

“Arjan heeft ook het huis van mijn neef ontwikkeld. Toen wij plannen hadden om een nieuw huis te bouwen, dachten we meteen aan Arjan. We hebben hem en een andere architect enkele ideeën laten schetsen. Waar we gaan bouwen gelden bepaalde voorschriften waar de woning aan moet voldoen, zoals de Engelse landhuisstijl. Wij waren benieuwd hoe ze dat gingen invullen in combinatie met onze wensen.”

“We willen graag binnen de stijl een zo modern mogelijke woning laten ontwikkelen. Het was meteen duidelijk dat Arjan in zijn voorstel het wooncomfort primair had gemaakt. Aan alles merk je dat hij van binnen naar buiten denkt. De keuze was dan ook snel gemaakt.”“Arjan’s ideeën zijn goed doordacht en comfortabel. Dat hij met name het wooncomfort goed heeft uitwerkt is voor ons belangrijk. We gaan beneden leven en wonen, met de keuken als middelpunt. Levensloopbestendig dus. Plus we hebben kantoorruimte nodig, omdat we allebei regelmatig thuis werken. Voor ons draait het om het leef- en wooncomfort en dat heeft Arjan heel goed in de vingers. Zoals ik al zei, hij denkt en werkt van binnen naar buiten.”

“We ervaren de samenwerking zeker als fijn. Het is ons echt heel goed bevallen. Nog steeds trouwens. Hij weet wat er speelt en maakt smaakvolle keuzes. Uitzonderlijk is natuurlijk zijn werkwijze. Van binnen naar buiten werken is echt een meerwaarde. De meeste architecten ontwerpen een buitenkant en vinden de binnenkant minder belangrijk. Arjan niet. Daarnaast heeft hij een mening. We hebben bijvoorbeeld laatst wat voorbeeldtegels aan hem laten zien. Da’s niks, zei hij en beargumenteerde waarom.”

Jose en Wim Dams
Jose en Wim Dams
Elkaar begrijpen is alles

Arjan is een opgewekt mens met veel creativiteit en een scherp oog voor het detail. Dat is leuk samenwerken.

Kantoor The Distrikt
Old meets new

Alles wat je ontwerpt draait om de gebruiker. In het geval van The Distrikt werknemers in een creatieve, dynamische omgeving.

Mecky en Eric Trinthamer
Mecky en Eric Trinthamer
Wat wij niet zien, ziet Arjan wel

"Hij is zó ontzettend sterk met ruimtes en het lijnenspel. Dat is een gave. 

Kantoor Reef
Kantoor Reef
Serieus met een knipoog

Niets vreet zoveel energie als een saai, grijs kantoor. Nergens voor nodig. Bij Reef hadden ze dat allang door en stelden een functionele wensenlijst op.

Desiree en Teun van Wetten
Binnen èn buiten

“Het verschil tussen andere architecten en Arjan is dat hij eerst vanuit binnen denkt en daar de buitenkant op baseert." 

Villa Heeze
Villa Heeze
Stoer met strakke lijnen

Een huis waarin iedereen zich thuis zou kunnen voelen.

Ellen en Ronald Rooijakkers
Ellen en Ronald Rooijakkers
Niks dan goeds

De uitdaging was de beperking. Als een huis aan een bepaalde stijl moet voldoen, zoek je naar mogelijkheden om het toch zo modern mogelijk te maken. Daar is creativiteit voor nodig. Nou, dan heb je aan Arjan een goeie.”

Bungalow Geldrop
Bungalow Geldrop
Mediterraan wonen

Wat is je eerste gedachte als je de bungalow ziet? Precies. Maar je bent niet in Zuid-Europa, je bent in Brabant.

Joop en Nicole Dams
Joop en Nicole Dams
Wooncomfort primair

"Aan alles merk je dat hij van binnen naar buiten denkt. De keuze was dan ook snel gemaakt.”

Penthouse Rotterdam
Penthouse Rotterdam
A room with a view

Wij zijn gek op fantastische uitzichten. Als je de kans krijgt om het penthouse van de Montevideotoren in Rotterdam te realiseren dan vraag je niet om bedenktijd.

IntoAction
Daar wil je zijn

Digitaal marketingbureau intoAction, kortgeleden overgenomen door IQ en gevestigd in de oude Batafabriek in Best. Een pand dat ‘het industriële’ overduidelijk in de genen heeft.