Jose en Wim Dams

Elkaar begrijpen is alles


“We zijn gepensioneerd en stonden voor een belangrijke keuze. Moesten we onze 30 jaar oude woning laten aanpassen of toch maar een compleet nieuwe woning bouwen? Toen hier in Helmond een mooie kavel beschikbaar kwam, hebben we niet langer nagedacht en besloten om te bouwen.”

“Arjan kennen we al heel lang, hij heeft ons destijds geweldig geholpen met een interieuropdracht in ons vorige huis. Daar hebben we alleen maar goede herinneringen aan. In eerste instantie wilden we graag weer met hem in zee voor het interieurontwerp. Hij gaf meteen aan dat hij graag samen met ons de binnen- en de buitenkant van de woning wilde ontwerpen, tot en met de kleurkeuze aan toe.”“Uiteindelijk is het allemaal wel wat groter geworden dan we eigenlijk nodig hebben, maar daar zijn we zelf in meegegaan. Zo is de woning bijvoorbeeld voorzien van een volledige kelder, deels omdat we onze auto’s onder de woning parkeren en niet in het zicht.”

“Het is fijn dat we elkaar zo goed begrijpen. Daarnaast is hij een opgewekt mens met veel creativiteit en een scherp oog voor het detail. Dat is leuk samenwerken én het zijn natuurlijk belangrijke kwaliteiten voor iemand die jouw nieuwe woning ontwerpt.”

“Wij kijken 100% tevreden terug op de samenwerking. Arjan heeft ons tijdens het gehele proces goed begeleid. Hij belde vanochtend nog om wat laatste dingen te bespreken, dat doe je niet als je niet betrokken bent.”

Jose en Wim Dams
Jose en Wim Dams
Elkaar begrijpen is alles

Arjan is een opgewekt mens met veel creativiteit en een scherp oog voor het detail. Dat is leuk samenwerken.

Kantoor The Distrikt
Old meets new

Alles wat je ontwerpt draait om de gebruiker. In het geval van The Distrikt werknemers in een creatieve, dynamische omgeving.

Mecky en Eric Trinthamer
Mecky en Eric Trinthamer
Wat wij niet zien, ziet Arjan wel

"Hij is zó ontzettend sterk met ruimtes en het lijnenspel. Dat is een gave. 

Kantoor Reef
Kantoor Reef
Serieus met een knipoog

Niets vreet zoveel energie als een saai, grijs kantoor. Nergens voor nodig. Bij Reef hadden ze dat allang door en stelden een functionele wensenlijst op.

Desiree en Teun van Wetten
Binnen èn buiten

“Het verschil tussen andere architecten en Arjan is dat hij eerst vanuit binnen denkt en daar de buitenkant op baseert." 

Villa Heeze
Villa Heeze
Stoer met strakke lijnen

Een huis waarin iedereen zich thuis zou kunnen voelen.

Ellen en Ronald Rooijakkers
Ellen en Ronald Rooijakkers
Niks dan goeds

De uitdaging was de beperking. Als een huis aan een bepaalde stijl moet voldoen, zoek je naar mogelijkheden om het toch zo modern mogelijk te maken. Daar is creativiteit voor nodig. Nou, dan heb je aan Arjan een goeie.”

Bungalow Geldrop
Bungalow Geldrop
Mediterraan wonen

Wat is je eerste gedachte als je de bungalow ziet? Precies. Maar je bent niet in Zuid-Europa, je bent in Brabant.

Joop en Nicole Dams
Joop en Nicole Dams
Wooncomfort primair

"Aan alles merk je dat hij van binnen naar buiten denkt. De keuze was dan ook snel gemaakt.”

Penthouse Rotterdam
Penthouse Rotterdam
A room with a view

Wij zijn gek op fantastische uitzichten. Als je de kans krijgt om het penthouse van de Montevideotoren in Rotterdam te realiseren dan vraag je niet om bedenktijd.

IntoAction
Daar wil je zijn

Digitaal marketingbureau intoAction, kortgeleden overgenomen door IQ en gevestigd in de oude Batafabriek in Best. Een pand dat ‘het industriële’ overduidelijk in de genen heeft.